ACM Molutrex 5 % ontelosyylän hoitoaine 3 ml

Tuotekoodi
9269411
Varastossa
Vain 1 jäljellä
29,38 €

Ontelosyylien (Molluscum Contagiosum) eli molluskojen paranemista nopeuttava hoitoaine. CE-merkitty lääkinnällinen laite.

ACM Molutrex 5 % hoitoainetta sivellään 1-2 kertaa päivässä molluskalle, mikä johtaa tulehdusreaktioon molluskassa. Tällöin ontelosyylän hoitoaineen käyttö lopetetaan, ja molluska paranee itsestään muutaman päivän kuluessa.

Ota hieman liuosta pakkauksessa olevalle siveltimellä. Pyyhi ylimääräinen liuos pullonkaulaan, jottei tuotetta mene terveelle iholle. Sivele liuosta ontelosyylälle ja anna kuivua. Kasta sivellin uudelleen liuokseen kolmen ontelosyylän käsittelyn jälkeen. Liuoksen annostelun jälkeen saattaa iholla tuntua kihelmöintiä, joka häviää muutamassa minuutissa. Käsittele ontelosyylät 1-2 kertaa päivässä (aamulla ja/tai illalla). Toista toimenpide niin monta päivää peräkkäin, kunnes hoidettava alue alkaa punoittamaan (syntyy tulehdusreaktio). Tämä tapahtuu 4-10 päivässä. Lopeta liuoksen käyttö tulehduksen ilmaannuttua. Punoituksen ilmaantuminen on merkki ontelosyylien häviämisestä.

Katso englanninkielinen video ACM Molutrexin käytöstä klikkaamalla tästä.

  • Ei alle 2-vuotiaille lapsille
  • ei limakalvoille eikä silmän ympärille. Jos liuosta joutuu silmään, huuhtele runsaalla vedellä ja ota yhteyttä lääkäriin.
  • ei voida käyttää, jos immuunijärjestelmä on heikentynyt (esimerkiksi HIV+) tai jos akuuttia atooppista ihottumaa
  • ei pitempään kuin 14 päivää
  • ei muille syylille, känsille ja muille ihokasvaimille.

Epätoivotut ja ärsyttävät sivuvaikutukset: Kuten kaikki vaikuttavat aineet voi tämäkin tuote aiheuttaa epätoivottuja eri vaikeusasteisia sivuvaikutuksia, erityisesti kuumotusta tai ohimenevää ihon ärsytystä. Joskus saattaa syylän kadottua ilmestyä hyper- tai hypopigmentaatiota, joka paranee hoidotta. Puhu lääkärille tai apteekkihenkilökunnalle kaikista epätoivotuista tai ärsyttävistä sivuvaikutuksista, joita ei ole mainittu tiedotteessa.

KYSY NEUVOA LÄÄKÄRILTÄ TAI APTEEKKIHENKILÖKUNNALTA, JOS EPÄILET TÄTÄ SAIRAUTTA TAI JOS HALUAT KYSYÄ SIITÄ JOTAIN.

Huom! Molluscum contagiosum on tarttuva viruspohjainen ihosairaus. Viruksen leviämisen välttämiseksi suosittelemme olemaan hoidon aikana käyttämättä yhteistä pyyhettä muiden kanssa ja välttämään julkisia saunoja, uimahalleja ja kosketusurheilulajeja; älä raavi ontelosyylää; vältä sukupuoliyhteyttä.

  • ei rintaruokinnan aikana kehon alueille, jotka voivat olla kosketuksissa lapseen

ontelosyylä, molluska